VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE

Na Veliki četvrtak kršćani se diljem svijeta sjećaju Isusove posljednje večere sa svojim učenicima, te ustanovljenja euharistije i svećeničkog reda. Tako smo i mi u našoj župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova slavili spomen Isusove posljednje večere s apostolima. Euharistijsko slavlje predslavio je župnik don Jozo. Na početku sv. mise župnik je sve nazočne pozvao da večeras na poseban način zahvalimo Gospodinu na  daru euharistije i svećeništva i molimo Ga da našem vremenu podari brojna duhovna zvanja.

Uz lijepo izvježbani župni zbor kojemu se pridružio i bogoslov David Bebek, večerašnjem slavlju ljepotu su dali i naši navjetitelji Božje riječi: Kristina Vukojević, Branka Bebek i Blagica Džajić.

Župnik je u homiliji pozvao na razmišljanje o neshvatljivoj Božjoj ljubavi koju nam je pokazao Isus na Veliki četvrtak i naglasio da ovom događaju možemo pristupiti samo srcem, jer ako se srcem približimo ovoj sceni, onda možemo osjetiti onu ljubav koja živi u svakoj riječi i u svakom činu ovoga evanđeoskog događaja.

Nakon obreda Tijelo Kristovo je premješteno iz svetohraništa u mjesto privremeno pohrane,a vjernici su dio noći do 24,00 proveli u molitvi i klanjanju pred Presvetim Sakramentom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *