VAZMENO BDJENJE U ŽUPI

U subotu, 31. ožujka, Vazmeno bdjenje slavljeno je u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u 20,00 sati. Predslavio ga je župnik don Jozo.

Proslava je započela Službom svjetla ispred župne crkve, tijekom koje je župnik don Jozo blagoslovio oganj i veliku uskrsnu svijeću koja je svečano unešena u crkvu. Nazočni vjernici su zbog jake kiše ostali u crkvi. Hvalospjeva uskrsnoj svijeći otpjevao je bogoslov David Bebek.

 U drugom dijelu sv. Mise tijekom Službe riječi, prigodna čitanja pročitali su župni čitači i čitačice, a župnik je navijestio tekst Markova evanđelja i uputio prigodnu propovijed.

Treći dio bila je Krsna služba (blagoslov vode, ispovijest vjere …), a zatim kao vrhunac Vazmenog bdijenja uslijedila je Euharistijska služba.

Po završetku Euharistijske službe, a prije završnog svečanog blagoslova, župnik je blagoslovio hranu koju su vjernici donijeli na blagoslov.

Svečano euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi župnog zbora pod vodstvom sviračice Paule Rašić i bogoslova Davida.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *