Studenti Teološko-katehetskog instituta iz Mostara u našoj župi

Autor: LJ::portal | don Niko Luburić

U nedjelju 6. travnja 2014. Mješoviti zbor studenata Teološko-katehetskog instituta iz Mostara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu pod vodstvom prof. don Nike Luburića gostovao je u župi Šipovača – Vojnići. Pjevače je s njihovim profesorom i voditeljem zbora pozvao i ugostio župnik župe Šipovača – Vojnići mr. don Jozo Čirko, koji je ujedno i profesor biblijskih znanosti na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru.

Pjevači studentskog zbora toga su prelijepog proljetnog dana u župnoj crkvi pjevali na pučkoj misi u 11 sati koju je slavio župnik don Jozo, a propovijedao don Niko. Župna crkva bila je dupkom puna, jer je župnik prethodne nedjelje obavijestio sve župljane o dolasku i nastupu zbora studenata. Pjevači su tijekom mise, uz misu „De Angelis“, izvodili višeglasne crkvene skladbe, ali i poznate pučke korizmene popijevke pa je nazočni puk mogao lako sudjelovati svojim pjevanjem. Kod pjevanja pučkih popjevaka izgledalo je kao da je cijela Crkva zapravo jedan veliki zbor, što u hercegovačkim župama nije neuobičajeno. Kada se pjevaju pučke crkvene pjesme, posebice hercegovačkog žanra, tada u većini župa pjeva cijela Crkva.

Nakon mise pjevači zbora, pod vodstvom prof. Luburića, priredili su kratki koncert. Svojim nastupom dodatno su razveselili prisutne vjernike na što im oni nisu ostali dužni. Na kraju završne skladbe ispratili su raspjevane goste zasluženim pljeskom.

Ljportal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *