SRETAN BOŽIĆ

I opet nam došao Božić. A njegova je temeljna poruka da Bog ljubi čovjeka. U Božiću se to ostvaruje na vidljiv, opipljiv i našim očima pristupačan način. I to ne za nekoga tamo daleko, nego konkretno, osobno mene i tebe. To je istina naše vjere, za nas tako i toliko lijepa, jer uljepšava, životu daje smisao, usmjerenje i radost.

Bog ljubi čovjeka. Božja je ljubav postala je tijelo u osobi Isusa Krista, postala je naš Božić i daruje nam se neprestano, a u ove dane božićnog slavlja želi nas zagrliti i k sebi privući. Slaviti Božić znači živo vjerovati da Bog nas i našu sreću shvaća ozbiljno. Bog dolazi među nas ljude jer cijeni čovjeka i čovještvo, pokazuje nam koliko smo mu važni.

Kad je slavljenje Božića u pitanju, uvijek ostaje opasnost da ostanemo u idili, na prividu. Jer tko se ne bi radovao djetetu, njegovu rođenju i ulasku njegovu u obitelj. Ostanemo li samo na tome, riskiramo da nam bitno promakne, a ostane sporedno. Svaki Božić nova nam je prilika da rastemo u vjeri da nas Bog ljubi i da na tom temelju gradimo svoj svakidašnji život. Tako će se Božić nastavljati u našoj radosti, roditi jakošću i snagom toliko potrebnom u svakidašnjem životu punom teškoća, muka i križeva.

Svim župljanima i prijateljima želim od srca sretan i blagoslovljen Božić i mirom i blagoslovom ispunjenu 2018. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *