PRVI MALI TEČAJ KRŠĆANSTVA – KURSILJO U NAŠOJ ŽUPI

Od 25. do 28. veljače 2016. u našoj župi  je održan prvi Mali tečaj kršćanstva – Kursiljo, koji je vodio vlč. Andrija Vrane, duhovnik i ravnatelj Kursilja u Hrvatskoj, sa svojim suradnicama iz Zagreba Ljiljanom Matković-Vlašić i Đurđicom Fučkan.

 

 

 

 

003Organizacijski su, jer je ovo bio prvi Kursiljo u ovoj župi, pomogli suradnici iz Pošušja.   Rektorica je bila Helena Begić, koja je zajedno s laicima suradnicima, svojski se potrudila da cijeli Tečaj prođe u organizacijskom smislu u najboljem redu. Na tečaju je zajedno sa suradnicima sudjelovalo 60 polaznika.

 

019013014

012

 008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na tečaju koji je trajao četiri dana vlč.  Andrija upoznao je polaznike s Ocem, Sinom i Duhom Svetim. Suradnici – laici svjedočili su osobnim primjerima kroz svjedočenja, prezentacije i meditacije, a posebno su kroz rad u grupama iznosili primjere iz vlastitog života: kako su došli do spoznaje vjere, kako prolazili kroz kušnje, a usprkos tome ostali vjerni Ocu, Sinu i Duhu Svetom. Kroz četiri dana svi su uspjeli izreći svoje iskustvo, svjedočiti, ali i naučiti puno od ostalih. Tečaj je završio na 3. korizmenu nedjelju svečanim misnim slavljem, a na kraju je za polaznike bila podjela križeva – simbola Kursilja.

029041044

1 comment

  1. zvonko

    baš vas je lijepo vidjeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *