PRVA SVETA PRIČEST

Svečanom procesijom u našoj župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova danas, 27. svibnja 2012. godine, započelo je slavlje Prve Svete Pričesti za sedamnaestoro prvopričesnika. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik don Jozo Čirko.

Svečano obučeni u bijele haljine, u crkvi posebno okićenoj za ovaj dan, oni su krasili ovo nedjeljno jutro. Sedamnaestoro prvopričesnika naše župe (Šipovača 7, Vojnići 7, Dole 3), deset djevojčica i sedam dječaka, toga dana su otvorili vrata svoga srca i prvi put u svome životu u svoju nevinu dječju dušu primili živog Isusa, našega Gospodina.

Na početku slavlja prvopričesnici su kroz recitaciju progovorili kako je ovo za njih sretan dan kada će po prvi puta primiti Tijelo Kristovo. U svojoj propovijedi župnik je pozdravio prvopričesnike, roditelje i sve okupljene. Prvopričesnicima je objasnio veličinu današnjeg dana u kojem će po prvi puta primiti Isusovo tijelo u svoje maleno srce. Nakon propovijedi prvopričesnici su obnovili svoja krsna obećanja i prinijeli su na oltar svoje darove: kruh, vino, vodu, svijeću, Bibliju. Na kraju samog euharistijskog slavlja župnik je izrekao riječ zahvale prvopričesnicima. Zahvalio im se na njihovoj strpljivosti i redovitosti. Riječ zahvale uputio je i roditeljima i potaknuo ih da i dalje odgajaju svoju djecu, jer kako ih usmjere u vjeri takvi će danas sutra i ljudi postati.

Ovom svečanom danu prethodila je trodnevnica koja je bila i duhovna priprava prvopričesnika za primanje dvaju sakramenata. Tako će mnogi pamtiti i ovaj današnji dan. Dan kad su po prvi put primili Tijelo Isusovo, hranu vječnu, hranu spasenja.

NAŠI OVOGODIŠNJI PRVOPRIČESNICI

DARIJA BEBEK (Šipovača)

DENIS BEBEK (Banja)

MIJA BEBEK (Šipovača)

LEO BRKIĆ (Šipovača)

KRISTINA ZORA ČULJAK (Vojnići)

MATEJ ĆUTUK (Banja)

MILENKO ĆUTUK (Vojnići)

PETAR ĆUTUK (Vojnići)

BLAGICA DŽAJIĆ (Vojnići)

ELENA DŽAJIĆ (Vojnići)

FRANKA GRBAVAC (Šipovača)

NENSI GRBAVAC (Šipovača)

JOSIP JURIĆ (Dole)

LAURA MUCIĆ (Vojnići)

MATEA MUCIĆ (Vojnići)

LUCIJA RAŠIĆ (Dole)

MARINO RAŠIĆ (Dole)

Svim prvopričesnicima čestitamo slavlje svete pričesti u želji da ih Duh Božji vodi na svim putovima njihova života.

Čestitamo i  roditeljima u želji da budu istinski primjeri vjere i poštenja svojoj djeci.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *