PROSLAVLJENA SVETKOVINA PRESVETOGA SRCA ISUSOVA

045Svetkovina Presvetog Srca Isusova, titular naše župe, svečano je proslavljena  Misnim slavljem koje je predslavio msgr. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH u koncelebraciji sa župnikom don Jozom, don Jakovom Renićem, župnikom Pologa, fra Robertom Jolićem, župnikom Klobuka, fra Ljubom Kurtovićem, župnikom Veljaka i fra Markom Bitangom, župnikom Zavojana. Vjernicima na raspolaganju za sv. ispvijed bio je don Tomislav Majić, župnik Grljevića.

041Biskup Tomo podijelio je i sakrament sv. potvrde 21 krizmaniku i krizmanici. Na početku Misnog slavlja riječi dobrodošlice biskupu Tomi, svećenicima i svim nazočnima na ovom Misnom slavlju izrekla je krizmanica Petra Ćutuk, a župnik don Jozo Čirko, izrazivši radost što 037je biskup Tomo po drugi puta u ovoj župi, pozdravio je sve nazočne čestitajući im svetkovinu Presvetog Srca Isusova i patron.

Čitanja kao i molitvu vjernika izrekli su sami krizmanici.

034Na kraju Misnoga slavlja u ime svih krizmanika i krizmanica biskupu, roditeljima, župniku i svim nazočnima zahvalila je krizmanica Blagica Bebek. Misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličao je zbor mladih tamburaša iz župa Ilići i  Cim pod vodstvom  svoga župnika don Ivana Perića.

036Župnik don Jozo je, zahvalivši biskupu Tomi i svima nazočnima, te čestitajući krizmanicima i kumovima kao i njihovim obiteljima, na kraju Misnoga slavlja priredio ručak za sve nazočne svećenike kao i članove zbora mladih tamburaša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *