SV. ANTE U KAŠČU

84654C63 (Large)U petak, 13. lipnja u Kašču, proslavljen je spomendan sv. Ante Padovanskoga, prezbitera i crkvenog naučitelja. Euharistijsko slavlje predslavio je don Marin Marčić, župnik Oraha, Prapatnice i Stilja u koncelebraciji sa župnikom domaćinom don Jozom i vrgoračkim župnikom fra Ivicom Omazićem.

1A86385D (Large)

Vjernici su prije početka slavlja svete mise imali prigodu za osobnu ispovijed te obavljanje osobnih zavjeta. Na početku Misnoga slavlja obavljena je  procesija s kipom sv. Ante oko mjesnog groblja i pjevale su se litanije svecu u čast. Blagoslov polja nakon procesije obavio je župnikdon Jozo.

FA20276C (Large)Nakon što su Nena Primorac i sjemeništarac David Bebek navijestili tekstove prigodnih čitanja te evanđelja, u prigodnoj propovijedi don Marin je naglasio  misli vezane za zahvalu i poticaj kako bi po primjeru ovoga u narodu omiljenoga sveca nastojali nasljedovati Isus Krista i svjedočeći kršćansku vjeru širiti Radosnu vijest.

BDE458DB (Large)Prije završnog blagoslova don Marin je obavio blagoslov djece, a župnik don Jozo je izrekao riječi zahvale nazočnim svećenicima kao i stalnim žiteljima Kašča koji uz trodnevnicu i duhovnu pripremu nisu zaboravili urediti i samu kapelicu, groblje i okoliš oko groblja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *