PROSLAVA PRVE SVETE PRIČESTI

 

Pod geslom „DOĐITE ŽIVOMU VRELU, IZVORU RADOSTI SPASA!“, devetero djece pristupilo je 19. svibnja, na svetkovinu Duhova, prvi put stolu Gospodnjem i primilo Prvu sv. pričest u župnoj crkvi u Šipovači-Vojnićima. Bilo ih je lijepo vidjeti, svi isto obučeni u bijele haljine, radosni, veseli. Uz prvopričesnike bili su njihovi roditelji, rodbina, prijatelji, na kojima se primijetilo da su radosni i ponosni na slavljenike.

Misu je predslavio župnik don Jozo Čirko. U prigodnoj propovijedi župnikje između ostaloga pozvao prvopričesnike da prijateljstvo koje su s Isusom u krštenju sklopili preko svojih roditelja i kumova, a danas kroz sv. pričest na poseban način učvrstili, nikada ne razvrgnu. Uz to je posebno roditelje pozvao da uz brigu za odgoj i obrazovanje svoje djece, nikada ne zaborave i na njihov duhovni rast i sazrijevanje u vjeri. Riječju, ali još više primjerom svoga života, roditelji na najbolji način mogu pripraviti put za prijateljstvo njihove djece i Isusa koje će trajati cijeli njihov život.

Prvopričesnici su dan prije očistili svoje duše u prvoj sv. ispovijedi, pa su čiste duše primili svoga prijatelja Isusa. Na kraju mise župnik se svima zahvalio, čestitao prvopričesnicima, njihovim roditeljima, svim župljanima. Poslije mise slijedilo je fotografiranje.

 

Kao uspomenu na Prvu pričest djeca su dobili i prikladne darove: prvopričesničku krunicu, sliku uspomene na taj dan i molitvenik.

Tijekom misnog slavlja pjevao je župni zbor na čelu s Valentinom Grbavac, a radost susreta sa živim Isusom mogla se uočiti na licima mnogih u ovoj župnoj zajednici zbog čistoće srca i dara vječnog života u zajedništvu stola Gospodnjeg.

 

 

 

 

 

 

PRVOPRIČESNICI:

BRANKA BEKEK (Mala Šipovača)
MAGDALENA BEBEK (Banja)
MATEO ČULJAK (Vojnići)
NIKOLA ĆUTUK (Vojnići)
NIKICA ĆUTUK (Vojnići)
IVA DŽAJIĆ (Vojnići)
ANDREA RAŠIĆ (Dole)
ANAMARIJA TOLJ (Greda)
DORIS VUKOJEVIĆ (Velika Šipovača)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *