PROSLAVA PRESVETOGA TROJSTVA U ŽUPI

U nedjelju, 22. svibnja u našoj župi svečano je proslavljena svetkovina Presvetoga Trojstvo Euharistijska slavlja u župnoj crkvi, banjskom groblju i na Gredi predslavio je župnik don Jozo.  Posebno je bilo svečano na Gredi, jer je Presveto Trojstvo titular grobljanske kapelice. Na oba groblja obavljen je i blagoslov polja.

096097098099101102103104

105

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Župnik je podsjetio vjernike na ljubav koju nam Trojedini Bog iskazuje po svemu što nam daje. Stoga smo obavezni zahvaliti mu tako što ćemo se odazvati njegovu pozivu i doći na misno slavlje, u kojem nam se On u potpunosti dariva. Napomenuo je kako čovjek danas misli da je sam sebi dovoljan, da ne mora biti poslušan Bogu i njegovim zapovijedima, da je važno samo osigurati raj na ovoj zemlji bez usmjerenja na vječnost. Pozvao je sve dok su ovdje na zemlji da se trebaju usmjeriti prema vječnosti.

Posebno je svečano bilo na Gredi. Mnogobrojni odseljeni mještani Grede pohodili su na današnji dan svoje rodno selo i s nostalgijom se prisjetili prošlih vremena kada je selo bilo puno ljudi. Kažu da samo u Orebiću i okolici ima oko 120 Tolja, a danas je u selu u 14 obitelji 31 stanovnik, s time da su 2 obitelji (9-tero članova) najvalile svojoj odlazak ovoga ljeta. Odlaskom ovih dviju obitelji Greda će, kao i Kašče, ostati bez djece.

111112114117121125

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *