PROSLAVA BOŽIĆA U ŽUPI

POLNOĆKA U ŽUPNOJ CRKVI

014012

Vjernici naše župe sinoć su se okupili na sv. Misi polnoćki  kako bi dočekali Božić i proslavili svetkovinu Rođenja Isusova. Najradosniji kršćanski blagdan proslavljen je uz pjesmu kojom se očitovala radost i sreća Isusovog rođenja.  Raspjevanog i radosnog srca zajedno sudjelujući u slavlju sv. Mise bilo je lako osjetiti veselje radi Kristova rođenja.

019

Sv. Mis018013u predslavio je župnik don Jozo, a liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod vodstvom Valentine Grbavac.

Župna crkva se u tren oka napunila tako da se uistinu moglo osjetiti zajedništvo u Kristu iz kojeg je zračila toplina koja je davala posebnu čar ovom prelijepom događaju. Sve je odisalo blagdanskim raspoloženjem i mirom kakav samo Isus može darovati. Rodio se u malenoj hladnoj spilji dok je vani zima ujedala i bio je ono najtoplije svjetlo u  zimskoj noći. Isusovo svjetlo, Isusova blagost i toplina, Njegov mir stigli su u našu župu i u naša srca.

BOŽIĆ U ŽUPNOJ CRKVI

Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo, riječi su kojima je župnik započeo svečano Misno slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova. Prostrana župna crkva dupkom puna. Dođoše svojima odseljeni župljani. Božićne pjesme pjevaju svi predvođeni župnim zborom.

037040042043044045

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOŽIĆ U DOLAMA

Na svetkovinu rođenja Gospodinova župnik je slavio sv. misu u Dolama u 9,30. Slavlju Božića pridružili su se i iseljeni mještani. Liturgijsko pjevanje predvodio je sjemeništarac David Bebek.

„Neka Kristovo rođenje i božićna radost svakodnevno bude prisutna u našim srcima, kako bismo, zagledani u Božić, mogli doista otkriti Boga koji je ušao u našu stvarnost!“, zajednička je poruka upućena svim župljanima.

005030

025029023024

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *