KORISNICI CARITASOVIH RADIONICA U NAŠOJ ŽUPI

Korisnici Caritasovih radionica za osobe s posebnim potrebama NazaretEmanuel Betlehem, u pratnji njihovih instruktora i pod vodstvom ravnatelja Caritasa don Ante Komadine, posjetili suu nedjelju,  9. studenoga župu Šipovača-Vojnići. Rado su se odazvali pozivu župnika don Joze koji ih je pozvao u goste i te nedjelje, na blagdan Posvete Lateranske bazilike, spremno i radosno dočekao u župnom dvorištu.

003

 

Pred sv. Misu u 11,00 prionuli su poslu i pripremili stolove na koje su izložili rukotvorine proizvedene svojim vrijednim rukama u spomenutim radionicama. Sv. Misu je predslavio ravnatelj Caritasa don Ante (za svećenika je zaređen u ovoj župnoj crkvi 29. lipnja 1977.) koji se vjernicima obratio prigodnim riječima i ukratko im, uz duhovni nagovor, predstavio djelatnosti Caritasa hercegovačkih biskupija. Župna crkva je bila ispunjena vjernicima, domaćim kao i mnogim odseljenim župljanima, a euharistijsko slavlje uljepšao je dječji zbor skladnim i lijepim pjevanjem. Nakon Mise vjernici su imali prigodu kupiti njihove proizvode, čime su pomogli i podržali rad i Caritasov angažman u radu s osobama s posebnim potrebama.

001

 

002

 

007

 

009

 

012

 

Po završetku izložbe i prodaje župnik don Jozo je sve goste  ugostio u župnoj dvorani i uz pomoć vrijednih župljana i volontera počastio ukusnim i obilnim objedom. Druženje je nastavljenouz pjesmu i razgovor, a nakon toga ih je župnik odveo na vodopad Koćušu, gdje su mnogi ostali iznenađeni ljepotom mjesta.  Nakon zajedničkoga fotografiranja na Koćuši krenuli smo, na poziv vlasnika restorana Avantgard u Ljubuškom, na kavu i osvježenje.

013

 

014

 

Bio je ovo jedan prekrasan dan i predivno iskustvo za sve župljane naše Župe. Župnik zahvaljuje svim župljanima koji su ovaj naš dan učinili posebnim i nezaboravnim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *