KAŠČANI SE OPROSTILI OD DON MARINA MARČIĆA

Kapelica sv. Ante u Kašču pamti mnoge događaje,  one radosne uz slavlja sv. Antuna Pustinjaka i sv. Ante Padovanskoga, kao i tužne povodom sprovoda. Večerašnji događaj je bio i radostan i tužan. Radostan zbog toga što je don Marin punih 26 godina svoje svećeničke službe podijelio i s vjernicima Kašča, Donjeg i Gornjeg, a tužan jer je dekretom nadbiskupa Marina Marišića premješten na novu župu, Donji Muć.

Mještani Kašča, i s jedne i druge strane granice, došli su na sv. misu u 19,00 kako bi se molitvom i slavljem sv. mise oprostili od svima dragog i poštovanog don Marina. Sv. misu je predslavio župnik don Jozo koji je zahvalio don Marinu na nesebičnoj pomoći u pastoralnim potrebama i u znak zahvalnosti darovao mu u svoje ime i ime svih Kaščana umjetničku sliku.

Don Marin je u svom oproštajnom govoru posebno naglasio kako su mu Kaščani od samog njegova dolaska za župnika Oraha i Stilja uvijek bili bliski srcu. Podsjetio je sve nazočne na razne događaje koji su se događali kroz ovih 26 godina, a  za kapelicu sv. Ante darovao je uskrsnu svijeću.

Don Marinu smo, uz suze nazočnih vjernika, zaželjeli Božji blagoslov na novoj župi kao i to da je uvijek dobrodošao u naše i svoje Kašče.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *