DUHOVI – PRVA SVETA PRIČEST U ŽUPI

Svečanom procesijom u našoj župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova danas, 15. svibnja 2016. godine, započelo je slavlje Prve Svete Pričesti za dvanaestero prvopričesnika. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik don Jozo Čirko.

Svečano obučeni u bijele haljine, u crkvi posebno okićenoj za ovaj dan, oni su krasili ovo nedjeljno jutro. Dvanaest prvopričesnika naše župe, sedam djevojčica i pet dječaka, otvorili su vrata svoga srca i prvi put u svome životu u svoju nevinu dječju dušu primili živog Isusa, našega Gospodina.

Na početku slavlja prvopričesnici su kroz recitaciju progovorili kako je ovo za njih sretan dan kada će po prvi puta primiti Tijelo Kristovo. U svojoj propovijedi župnik je pozdravio prvopričesnike, roditelje i sve okupljene. Prvopričesnicima je objasnio veličinu današnjeg dana u kojem će po prvi puta primiti Isusovo tijelo u svoje maleno srce. Nakon propovijedi prvopričesnici su obnovili svoja krsna obećanja i prinijeli su na oltar svoje darove: kruh, vino, vodu, svijeću i križ. Na kraju samog euharistijskog slavlja župnik je izrekao riječ zahvale prvopričesnicima. Zahvalio im se na njihovoj strpljivosti i redovitosti. Riječ zahvale uputio je i roditeljima i potaknuo ih da i dalje odgajaju svoju djecu, jer kako ih usmjere u vjeri takvi će danas sutra i ljudi postati.

Svim prvopričesnicima čestitamo slavlje svete pričesti u želji da ih Duh Božji vodi na svim putovima njihova života. Čestitamo i  roditeljima u želji da budu istinski primjeri vjere i poštenja svojoj djeci.001004053054

005006007014020011024052063067065064

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *