DUHOVI I PRVA SVETA PRIČEST U ŽUPI

Današnji dan, svetkovina Duhova, bio je poseban dan za 10-ero djece, sedam dječaka i triju djevojčica i njihovih roditelja, rodbine, prijatelja, jer su prvi put primili Živoga Krista – sakrament Prve pričesti.

Prvopričesnici su u bijelim haljinama i svečanom procesijom ušli u otajstvo Kristove Ljubavi. Pozdravio ih je prošlogodišnji prvopričesnik Marko.

 – Jako lijepo vas je vidjeti, izgledate mi kao anđeli. Sad ste došli do trenutka kada možete razumjeti da je, osim hrane za tijelo, potrebna i hrana za dušu. Danas ćete primiti prvu svetu pričest, danas ćete primiti Isusa, a on će vas nahraniti. Želim da uvijek ostanete ovako lijepi, vedri, nasmijani, da ljubite Boga – kazao je, između ostalog, prvopričesnicima, ali i njihovim roditeljima, župnik don Jozo.

Euharistijsko slavlje su naši prvopričesnici uljepšali radosnim recitacijama i molitvama da bi pripravili mjesto u svojim srcima za Isusa Krista. Kao anđeli u bijelim haljinama prikazali su darove nebeskom Ocu i pokazali svim nazočnima u kojim vidljivim znakovima  je Božja Ljubav prisutna.

Kad je došao sveti trenutak za naše prvopričesnike i cijelu župnu zajednicu, da iz ruku našega župnika don Joze prime prvi put Kruh Života, osjetili smo Božju nazočnost.

Na kraju sv. mise slijedilo je zajedničko fotografiranje, podjela Uspomena Prve sv. Pričesti i druženje u župnoj dvorani.

Svojim lijepim pjevanjem članovi župnoga zbora pod vodstvom sviračice Paule uljepšali su ne samo prvopričesnicima, već i svim nazočnim vjernicima, današnji dan Prve pričesti.

Svim prvopričesnicima i njihovim roditeljima čestitamo od srca i neka im ovaj veliki dan bude uvijek u sjećanju, jer s vjernošću Isusu doći će i uspjeh, napredak, sreća i blagoslov Božji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *