DANI KRUHA 2012. U VOJNIĆIMA

Tijekom listopada u  školama se tradicionalno obilježavaju Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Tim danom, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima i darovima kojima smo tijekom godine podareni.

 

Obilježavanje ovogodišnjih Dana kruha  u područnoj  četverogodišnjoj školi u Vojnićima  bilo je 12. listopada. Toga dana ova mala škola zamirisala je kao nijedan drugi dan u godini, a za ovaj lijepi i opijajući miris zaslužni su malobrojni učenici sa svojim učiteljicama.

 

Za ovaj dan učinici su sa svojim učiteljicama za roditelje i prijatelje pripremili  prigodni program u kojemu su se iskazali svojim recitatorskim i glumačkim umijećem.  Za uloženi trud nagrađeni su velikim pljeskom nazočnih roditelja, braće i sestara, kao i župnika don Joze koji je na kraju blagoslovio pripremljenu hranu.  Da naši đaci sa svojim učiteljicama ne misle samo na sebe, pokazali su to tako da su raznim pecivima, kolačima i dr. počastili  stanare staračkog doma “Grubišić” u Šipovači.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *