BLAGOSLOV GROBLJANSKE KAPELICE SV. IVANA KRSTITELJA U VOJNIĆIMA

“Umoljava se Prečasni Naslov da bi niže potpisanom dozvolio blagosloviti novo groblje i kapelicu na tome groblju u selu Vojnićima… Mješćani bi željeli da se taj blagoslov njihove kapelice i groblja obavi sada u nedjelju 24. lipnja 1962…”.

Ovako je pok. don Mate Nuić, upravitelj župe Šipovača-Vojnići pisao 21. lipnja 1962. Ordinarijatu u Mostar.

Sadašnji župnik don Jozo Čirko istom Ordinarijatu piše 29. svibnja 2012.: “… 24. travnja 2009. zatražena je dozvola za izgradnju kapelice na groblju “Sv. Ivana” u Vojnićima. Dozvolu za izgradnju nove kapelice dali ste 29. travnja 2010. Ovih dana kapelica je u potpunosti dovršena… Molim Naslov da se kapelica blagoslovi 24. lipnja 2012.”

Biskup Ratko odgovara 30. svibnja 2012.: “… pozitivno odgovaram i ovim molim Tebe, kao župnika, da to obaviš u prikladno vrijeme po liturgijskim propisima… Izražavam zahvalnost svima koji su sudjelovali u izgradnji te kapelice i molim za sve pokojne župnike u toj župi, posebno za one vjernike koji počivaju u tome groblju, a zazivam Božji blagoslov na sve žive koji sudjeluju u crkvenim obredima koji se tu obavljaju.”

 

Ovih dana ukopnici na groblju Sv. Ivana Krstitelja u Vojnićima priveli su kraju radove na novoj kapelici. Dobivši potrebnu dozvolu od biskupa Ratka, župnik će, ako Bog da, 24. lipnja, na svetkovinu sv. Ivana, blagosloviti istu.  Sv. misu slavit ćemo u 11 sati. Odbor za izgradnju u povodu 50. obljetnice nastanka groblja i prve kapelice poziva Vas na ovo slavlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *