BISKUP RATKO U KANONSKOM POHODU ŽUPI

B129297FMostarsko – duvanjski  biskup Ratko Perić posjetio je, u nedjelju 16. ožujka, župu Šipovača-Vojnići i u župnoj crkvi, u koncelebraciji  sa župnikom don Jozom i tajnikom don Tomislavom Ljubanom, slavio nedjeljno misno slavlje.

414A7EC9 (Large)Župnik don Jozo je na početku sv. misnog slavlja, pozdravljajući biskupa Ratka, izrazio radost okupljene župne zajednice zbog biskupove nazočnosti i zahvalio mu na odazivu da predslavi sv. misu na 2. korizmenu nedjelju.

 

388EA77B (Large)Zahvalivši se na riječima pozdrava biskup je istaknuo kako je prigodom ovoga svoga kanonskog pohoda župi tu da pruži znak potpore i ohrabri župnika i župljane u njihovu vjerskom rastu kao i to da je došao vidjeti novoizgrađenu župnu kuću i obaviti pregled župne kancelarije.

763A9972 (Large)U svojoj homiliji biskup je govorio o korizmi, osvrnuvši se posebno na biblijski broj 40, i pozvao vjernike  da u ovom milosnom vremenu sebe više preispituju u svome odnosu prema Bogu, bližnjima i samima sebi.

 

Na kraju sv. misnog slavlja župnik je zahvalivši se u ime okupljene zajednice biskupu Ratku iznio i neke statističke podatke vezane uz župu naglasivši pritom da zabrinjava stalno smanjenje broja vjernika u župi. Trenutno u župi je 278 domaćinstava od kojih je 58 s po 1 članom, a 72 s 2 člana. U 2013. zatvoreno je 6 kuća.

Članove župnog zbora i ministrante biskup Ratko je za lijepo pjevanje i dobro ministriranje nagradio poklonivši im po jednu svoju knjigu.

76D82D86 (Large)U svom kanonskom pohodu biskup je izvršio pregled župne kancelarije te sa župnikom don Jozom posjetio  groblje i kapelicu na Gračinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *