VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE

Na Veliki četvrtak kršćani se diljem svijeta sjećaju Isusove posljednje večere sa svojim učenicima, te ustanovljenja euharistije i svećeničkog reda. Tako smo i mi u našoj župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova slavili spomen Isusove posljednje večere s apostolima. Euharistijsko slavlje predslavio je župnik don Jozo. Na početku sv. mise župnik je sve nazočne pozvao da večeras na poseban način zahvalimo Gospodinu na  daru euharistije i svećeništva i molimo Ga da našem vremenu podari brojna duhovna zvanja.

Uz lijepo izvježbani župni zbor kojemu se pridružio i bogoslov David Bebek, večerašnjem slavlju ljepotu su dali i naši navjetitelji Božje riječi: Kristina Vukojević, Branka Bebek i Blagica Džajić.

Župnik je u homiliji pozvao na razmišljanje o neshvatljivoj Božjoj ljubavi koju nam je pokazao Isus na Veliki četvrtak i naglasio da ovom događaju možemo pristupiti samo srcem, jer ako se srcem približimo ovoj sceni, onda možemo osjetiti onu ljubav koja živi u svakoj riječi i u svakom činu ovoga evanđeoskog događaja.

Nakon obreda Tijelo Kristovo je premješteno iz svetohraništa u mjesto privremeno pohrane,a vjernici su dio noći do 24,00 proveli u molitvi i klanjanju pred Presvetim Sakramentom.

Categories Vijesti | Tags: | Posted on 13 travnja, 2017

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Komentiraj

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856