U KAŠČU SVEČANO PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. ANTUNA OPATA

Mještani Kašča svečano su proslavili blagdan nebeskog zaštitnika sv. Antuna opata. Euharistijsko slavlje predslavio je fra Goran Ćorluka, duhovni pomoćnik u veljačkoj župi, kojem je to bio prvi posjet ovom mjestu. U koncelebraciji su bili župnik don Jozo i don Marin Marčić, župnik Muća Donjeg.

Propovjednik je podsjetio da je Antun bio bogat i mlad, ali ga ni bogatstvo ni mladost nisu spriječili da raste u svetosti i savršenosti i to kroz mnoge kušnje. Onaj tko se odluči za život po evanđelju proći će svoju Kalvariju, ali će mu Bog dati da u srcu osjeti i neizmjernu radost i zadovoljstvo jer je povezan s Bogom i jer čini dobro ljudima, naglasio je fra Goran u svojoj propovijedi.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Goran je blagoslovio i novu sliku sv. Antuna koju su fra Stipan Klarić, veljački župnik i on za ovu prigodu darovali ovoj grobljanskoj kapelici.

U Kašče su za ovu prigodu pristigli i odseljeni mještani, kao i župljani iz Šipovače, Vojnića i Gornjeg Kašča, koje je u sastavu župe Stilja (Splitsko-makarska nadbiskupija). Blagdan nebeskog zaštitnika prigoda da se obitelji ponovno okupe, posjete grobovi i ognjišta a ostatak dana proveden je u međusobnom druženju.

Svećenike, a kasnije su se pridružili don Ivan, župnik Oraha i Stilja i fra Duje, župnik Zavojana, je i ovom prigodom ugostila obitelj Maretinih sinova Milana i Ivana Primorca.

Categories Vijesti | Tags: | Posted on 17 siječnja, 2019

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Komentiraj

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856