SUSRET MINISTRANATA LJUBUŠKOGA DEKANATA U STUDENCIMA

Ovogodišnji  susret ministranata ljubuškoga dekanata tj. župa Grljevići, Humac, Klobuk, Studenci, Šipovača-Vojnići, Veljaci i Vitna, održan je 5. ožujka u Studencima. Susret je započeo svetom misu koju je predslavio don Ivo Šutalo, dekan ljubuški i župnik studenački, u koncelebraciji s fra Ljubom Kurtovićem, župnikom Veljaka, don Jozo Čirkom, župnikom Šipovače-Vojnića, fra Petrom Ljubičićem, župnim vikarom iz Vitine i fra Marinom Karačićem, humačkim župnim vikarom. Don Ivo je u prigodnoj propovijedi, naglasivši da se nalazimo u Godini milosrđa, na svoj zanimljivi način predstavio ministrantima troje svetaca: sv. Franju Asiškoga, sv. Ivana Mariju Vianneya i sv. Majku Tereziju.  Potaknuo je ministrante na još bolje obavljanje službe ministranta, ali i svih službi koje će obavljati u svom životu. Susretu su nazočili i grljevački župnik Tomislav Majić kao i klobučki župnik fra Robert Jolić.

004001002

 

 

 

 

 

 

 

Na misnom slavlju ministrirali su ministranti studenačke župe a pjevanje je predvodio dječji zbor Plavi anđeli iz Studenaca. Poslije sv. mise nastavili smo s ministrantskim kvizom u župnoj crkvi. Najbolje znanje u ministrantskom kvizu pokazali su ministranti župe Vitina i zasluženo osvojili prvo mjesto.


005

007006Okrijepivši se nakon kviza ručkom u pastoralnom centru, uputili smo se u Zviroviće na sportske terene i nastavili natjecanje u nogometu. Poslije napetih borbi i nekoliko izvođenja penala, prvo mjesto osvojila je ekipa Studenaca, drugo Grljevića a treće ministranti naše župe.

009016

U dobrom raspoloženju, dok je se održavao nogometni turnir, pojedini ministranti su iskoristili i druge mogućnosti zabave i igre koje su im bile na raspolaganju. Nakon podjele pehara i završne molitve uputili smo se natrag prema svojim domovima, s obećanjem da ćemo se ponovno susresti i družiti i zabavljati.


011
012

Categories Vijesti | Tags: | Posted on 7 ožujka, 2016

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Komentiraj

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856