SRETAN BOŽIĆ

I opet nam došao Božić. A njegova je temeljna poruka da Bog ljubi čovjeka. U Božiću se to ostvaruje na vidljiv, opipljiv i našim očima pristupačan način. I to ne za nekoga tamo daleko, nego konkretno, osobno mene i tebe. To je istina naše vjere, za nas tako i toliko lijepa, jer uljepšava, životu daje smisao, usmjerenje i radost.

Bog ljubi čovjeka. Božja je ljubav postala je tijelo u osobi Isusa Krista, postala je naš Božić i daruje nam se neprestano, a u ove dane božićnog slavlja želi nas zagrliti i k sebi privući. Slaviti Božić znači živo vjerovati da Bog nas i našu sreću shvaća ozbiljno. Bog dolazi među nas ljude jer cijeni čovjeka i čovještvo, pokazuje nam koliko smo mu važni.

Kad je slavljenje Božića u pitanju, uvijek ostaje opasnost da ostanemo u idili, na prividu. Jer tko se ne bi radovao djetetu, njegovu rođenju i ulasku njegovu u obitelj. Ostanemo li samo na tome, riskiramo da nam bitno promakne, a ostane sporedno. Svaki Božić nova nam je prilika da rastemo u vjeri da nas Bog ljubi i da na tom temelju gradimo svoj svakidašnji život. Tako će se Božić nastavljati u našoj radosti, roditi jakošću i snagom toliko potrebnom u svakidašnjem životu punom teškoća, muka i križeva.

Svim župljanima i prijateljima želim od srca sretan i blagoslovljen Božić i mirom i blagoslovom ispunjenu 2018. godinu.

Categories Vijesti | Tags: | Posted on 23 prosinca, 2017

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Komentiraj

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856