SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI U ŽUPI

U nedjelju, 24. svibnja 2015. na svetkovinu Duhova u našoj župi tijekom svečanog Euharistijskog slavlja upriličena je Prva sveta Pričest. Svečanu sv. Misu predslavio je  župnik u koncelebraciji s don Ivanom Bebekom, župnikom Prisoja.

IMG_0162 (1)

U nazočnosti roditelja, rođaka, prijatelja i brojnih župljana prvi put nakon što su u subotu, 23. svibnja obavili Prvu svetu Ispovijed, 15 prvopričesnika  pristupilo je svetoj pričesti.

Nakon što su prvopričesnici izrazili zahvalnost i radost što danas pristupaju Prvoj svetoj Pričesti, i po prvi put, pod prilikama kruha i vina primaju živoga Krista u svoje čiste duše, kako bi rasli u Božjoj milosti, u ime prošlogodišnjih prvopričesnike prigodnom recitacijom obratila im se Valentina Ćutuk.

IMG_0166

Na početku misnog slavlja župnik don Jozo pozdravio je prvopričesnike i njihove roditelje, naglašavajući važnost  današnjeg događaja za našu Župu, kada prvopričesnici po prvi put pristupaju Božjem stolu, blagovati Tijelo i Krv Kristovu.

Tijekom misnog slavlja uz liturgijsko pjevanje župnog zbora, pod vodstvom Ivana Petkovića, prvopričesnici su aktivno sudjelovali na svetoj misi, radosni i ushićeni kroz molitvu, recitaciju i pjesmu slavili Boga.

Nakon propovijedi don Ivana Bebeka, na plamenu Uskrsne svijeće prvopričesnici su zapalili svoje svijeće i obnovili svoja krsna obećanja, zatim su prinijeli darove na oltar, Bibliju, svijeću, križ,  kruh, vino… nakon čega je uslijedilo slavlje Euharistije u kojem su prvopričesnici po prvi puta pristupili stolu Gospodnjem blagovati Tijelo i Krv Kristovu.

Na kraju sv. Mise prvopričesnici su dobili na poklon, male molitvenike i uspomenu na Prvu svetu pričest, zatim je Župnik čestitao prvopričesnicima i njihovim roditeljima uz želje da ih ovaj događaj učvrsti u vjeri.

Poslije završnog blagoslova uslijedilo je zajedničko fotografiranje.

IMG_0177 (1)

Slavlje Prve svete Pričesti nastavljeno je u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.

Categories Vijesti | Tags: | Posted on 25 svibnja, 2015

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Komentiraj

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856