PROSLAVA SVETKOVINE SVIH SVETIH I DUŠNOG DANA U ŽUPI

Svetkovina Svih Svetih i Dušni dan u župi  svečano su proslavljeni svetim misama na 8 grobalja u župi, uz sudjelovanje velikog broja vjernika, kako domaćih tako i onih odseljenih.

Na svetkovinu Svih svetih župnik don Jozo je predslavio je 3 svete mise: na groblju Sv. Ivana Krstitelja u Vojnićima, na Jurinoj lazini  u Šipovači i u Kašču. Na Dušni dan sv. mise su slavljene na 5 grobalja. Župnik don Jozo na banjskom groblju i na groblju Gračina u Vojnićima, a o. Jozo Čirko, OP na grobljima u Vodicama, Dolama i Gredi.

Datumska povezanost svetkovine Svih svetih i Dušnog dana bila je dobra prilika župljanima, kako domicilnim tako i odseljenim, za razmišljanje o vječnosti. S tim u svezi, kako je naglasio župnik don Jozo, svatko se treba upitati očekuje li uopće suvremeni čovjek vječni život ili pak vjeruje da to pripada već preživjeloj mitologiji. U ovom našem vremenu, više negoli u prošlosti, čovjek je toliko zauzet zemaljskim stvarima, te mu tako  često biva teško misliti na Boga kao protagonista povijesti i samoga našeg života.

Categories Vijesti | Tags: | Posted on 2 studenoga, 2018

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Komentiraj

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856