PRESVETO TROJSTVO NA GREDI

Svetkovina Presvetog Trojstva slavi se u Crkvi od daleke 1334. Po kalendaru pada uvijek u nedjelju iza svetkovine Duha Svetoga (Duhova).
Sadržaj svetkovine Presvetog Trojstva je drugačiji nego što je kod ostalih blagdana u crkvenoj godini. Većina, naime, blagdana slavi neki događaj (primjerice Božić, Uskrs, Velika Gospa), a ovdje se slavi temeljna istina vjere o Bogu, koji je, kako Katekizam kaže, “jedan u trim božanskim osobama: Ocu, Sinu i Duhu Svetomu”. Svaki vjernik, slaveći Presveto Trojstvo, zahvaljuje Bogu na djelima stvaranja, otkupljenja i posvećenja ljudskog roda i pojedinačno svakog čovjeka.

U ozračju zahvaljivanja Presvetom Trojstvu, jučer je na Gredi, u župi Šipovača-Vojnići, svečano proslavljena ova svetkovina, kao i 100. obljetnica od postojanja stare kapelice u groblju. Sv. misu i blagoslov polja predslavio je župnik vlč. don Jozo Čirko.

 

 

 

 

                                                                                                      

Za ovu proslavu uz domaćine, mještane Grede, pristigli su i mnogobrojni odseljeni mještani. Većina njih živi na Orebiću, te su za ovu prigodu došli skupa sa svojim načelnikom općine g. Tomislavom Jurjevićem. I mnogobrojni župljani, neki i pješice, iz Dola, Vojnića, Vodica i Šipovače došli su proslaviti i podijeliti radost ove Svetkovine s domaćinima.

 

 

 

Svoju radost s mještanima podijelili su i predsjednik Skupštine ZHŽ g. Ante Mišetić, načelnik općine Ljubuški g. Nevenko Barbarić, predsjednik općinskog vijeća općine Ljubuški g. Vice Nižić, kao i nekoliko županijskih i općinskih vijećnika.  Potporu i radost ove proslave s domaćinima, MZ Dole-Greda, dali su i podijelili i članovi vijeća MZ Šipovača-Kašče i  MZ Vojnići.

Za sve uzvanike Odbor za proslavu na, čelu s g. Marinom  Toljom, priredio je i prigodni domjenak.

 

 

Categories Vijesti | Tags: | Posted on 4 lipnja, 2012

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Komentiraj

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856