KAŠČE: SV. ANTE – SVETAC KOME BOG NIŠTA NE USKRAĆUJE

U grobljanskoj kapelici sv. Ante u Kašču svečano je proslavljen  blagdan sv. Ante. Na slavlju su sudjelovali vjernici Donjeg i Gornjeg Kašča, Stilja, kao i iz Šipovače i Vojnića, njih nešto više od stotinu. Sv. misu je predslavio i propovijedao don Ivan Đonlić, župnik Oraha i Stilja,  a Litanije na čast sv. Ante u procesiji oko mjesnog groblja pjevao je  bogoslov David Bebek.Nakon procesije je župnik don Jozo obavio i blagoslov polja te zazvao Božji blagoslov na djela ruku ovih vrijednih mještana.

„Malo koji svetac uživa danas toliku popularnost kod vjernika kao što je sv. Ante. Svetac je doduše prvenstveno htio da ljudi njegova vremena opet pronađu pravu vjeru, duboko iskustvo ljubavi Božje i milost Božju, ali su ga njegova konkretna čudesno ostvarena djela ljudima otkrila kao onoga kome Bog ništa ne uskraćuje. Istinski  je ljubio Isusa i svoj je život povezao s njime. Često ga se može vidjeti s kruhom, knjigom i djetetom u rukama. Znao je napamet evanđelja i odatle je crpio mudrost i snagu za svoje neumorno propovijedanje. Poznat je “kruh svetog Ante” jer to je dar za siromašne i tako se Antino djelo nastavlja djelima ljubavi“, rekao je na kraju don Ivan.

Na kraju euharistijskog župnik don Jozo zahvalio je propovjedniku don Ivanu kao i svim vjernicima koji su na nekoliko sati oživjeli ovo mjesto.

Slavljenje svečevog blagdana završeno je blagoslovom djece.

Categories Vijesti | Tags: | Posted on 13 lipnja, 2018

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Komentiraj

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856